Mer och mer så använder vi oss av digitala enheter. Både i vår vardag men också på arbete och under fritiden. Tidigare så fanns det kanske en dator i hemmen som föräldrar hade köpt med skatteavdrag via sin arbetsplats. Idag så finns det smarta telefoner och surfplattor i nästintill alla hem.

Mobilen vår nya dator

Många gånger så klarar vi oss med den smarta telefonen. Vi kommer åt det mesta på nätet och vi är ständigt uppkopplade via 4G eller något trådlöst nätverk. Den kapaciteten en mobiltelefon har idag är betydligt bättre än de första hemdatorerna var. Det finns applikationer eller appar som vi säger till telefonerna som klarar det mesta. Vi betalar våra räkningar via mobilen och vi ser på film och lyssnar på musik.

Det digitala hemmet

Våra hem blir mer och mer digitala. Idag så kan du styra belysning och annat via din smarta telefon och en app. Systemen byggs med fördel in i nya bostäder. Men det finns även digitala system som man enkelt kan installera i befintliga hem. Programmera så att det lyser när du kommer hem på höstkvällarna gör att det blir betydligt trevligare att gå in i bostaden. Det finns även digitala kylskåp som håller koll på dina matvaror om något börjar ta slut.